De kracht van mindfulness

We doen er doorgaans alles aan om onszelf ‘goed’ of gelukkig te voelen. Echter ontkomen we er niet aan dat er gebeurtenissen zijn die een gevoel van spanning of onrust losmaken. Hoe blijven we ook dan gecenterd binnenin onszelf, om te genieten van alles wat er is?

Stel een vraag

Doelgroep

Voor ieder die in het dagelijks leven gefocust is op diverse rollen (collega, partner, ouder, verzorger) en veelal in de actiemodus staat, waardoor ontspannen soms lastig kan zijn.

Wanneer je wel eens (werk)druk ervaart, wat voor lichamelijke spanningen kan leiden.

Locatie

De bijeenkomst vindt plaats in Landgoed Zonheuvel, Doorn.

Gelegen nabij Utrecht in een bosrijke en inspirerende omgeving, met veel aandacht voor duurzaamheid en gezonde voeding.

Facilitator

Saya Sprafke is coach en facilitator van bewustwordingsprogramma’s en draagt met passie, enthousiasme en energie bij aan bewustzijnsontwikkeling. Naast de begeleiding van verschillende programma’s, workshops en retraites, begeleidt zij als coach mensen 1-op-1 bij persoonlijke groei en ontwikkeling.

Genieten van het ‘nu’

Deze krachtige workshop leert je om meer aanwezig te zijn bij het hier en nu en met aandacht te leven. De grootste prijs die we betalen als we niet aanwezig zijn in het nu, is dat we uit verbinding raken. We verliezen de verbinding met onszelf en dus ook met onze behoeften en verlangens in het moment.

Het trainen van je geest

Waardevolle tools en technieken krijg je op deze dag aangereikt, die praktisch toepasbaar zijn in je dagelijkse leven. Je krijgt inzicht in hoe je geest werkt en wat er gebeurt waardoor je op de automatische piloot handelt. Daarnaast gaan we aan de slag met krachtige oefeningen om je geest te trainen en ga je naar huis met handvatten, waarmee je mindfulness in je dagelijkse leven kunt integreren.

creeer rust in je dag

“Mindfulness brengt je een veilige thuishaven binnenin jezelf”

Mindful, wat is dat?

Mindfulness betekent ‘leven met volle aandacht’. De meeste mensen leven constant in hun hoofd – in hun gedachten. Het overgrote gedeelte van deze gedachten gaat over de toekomst: “Ik moet morgen even langs m’n vader”, “Vanmiddag moet dat verslag af”, “Straks ga ik schoonmaken, en daarna even die mailtjes wegwerken”. 

Met mindfulness richt je juist je aandacht op het heden. Je laat even alle gedachten voor ‘straks’ of ‘morgen’ varen, en houdt je bezig met wat je nu aan het doen bent. Mindfulness leert je oordeelvrij, mild en vriendelijk te kijken naar jezelf en de wereld om je heen. Je leert om gedachten, emoties en gevoelens waar te nemen, i.p.v. erin meegezogen te worden.

De inhoud

Tijdens deze workshop brengen we dit alles terug naar de eenvoud, door geheel aanwezig te zijn bij het ‘hier en nu’. Je leert een aantal krachtige tools en technieken van mindfulness, die je een plek van rust brengen in een veranderende wereld.

 

Kosten

Neem contact op

+31 615619825

Schrijf je in