“Hoge bomen vangen veel wind, maar hebben sterke wortels”.

Deze retreat ondersteunt je om even terug naar je basis te gaan, vanuit je “roots” je missie te leven en vanuit rust en kracht je visie stap voor stap vorm te kunnen geven. Dat doen we op een afgelegen en magische plek in Kenia.

Als leider van je organisatie of team vang je veel wind. Je missie leven en visie nastreven roept nogal eens wat weerstand op, zowel van binnen (denk aan je eigen beperkende overtuigingen, angsten, emoties en reactief gedrag) als ook van buiten (weerstand en verzet van anderen).

Als leider zou je het liefst willen dat dit niet zo was, maar helaas is dit een universeel gegeven. Het is niet anders als bij het fietsen: hoe sneller je fietst, hoe meer luchtweerstand die je ervaart. Hoe hoger het doel is dat je als mens en leider nastreeft, hoe groter de weerstand die je met je commitment zult oproepen.

Om je missie te kunnen leven en om effectief met weerstanden te kunnen omgaan is meer nodig dan alleen een hoge mate van zelfbewustzijn, intelligentie, kennis en ervaring. Met zogenaamde ‘hoofdkwaliteiten’ als analytisch, creatief, conceptueel en beschouwend denkvermogen alleen, kom je er helaas niet.

Wat je als ‘hoge boom’ vooral zult moeten blijven ontwikkelen zijn ‘sterke wortels’. Concreet betekent dit dat je vooral wordt uitgenodigd om kwaliteiten als innerlijke kracht, standvastigheid, veerkracht, stabiliteit, draagkracht, zelfzorg en -discipline, weerbaarheid en volhardendheid verder te ontwikkelen. Dit zijn energetisch beschouwd geen kwaliteiten van ons zogenaamde ‘hoofdcentrum’ maar van wat wij het ‘buikcentrum’ noemen.

Om deze instinctieve kwaliteiten verder te kunnen ontwikkelen is het noodzakelijk om stevig te aarden en meer in je lichaam (buik) te landen. Wat nog maar weinig mensen beseffen is dat hier zich ook onze energietoevoer en -opslag bevindt.

Werken aan het versterken van je aarding en gronding verhoogt dus ook je energieniveau en toevoer wat geen overbodige luxe is als je beseft dat je brein de grootste energieverbruiker is.

Werken aan de ontwikkeling van deze zogenaamde buikkwaliteiten is wat we de helft van de tijd in dit programma doen en waar kan dat nu beter dan in Afrika! De omgeving zal als een enorme inspiratie dienen om je hierin te ondersteunen. De andere helft gebruiken we om met volledige aandacht te zijn bij wat er op dit moment in jouw leven, organisatie en werk speelt. Dat maakt dat je je opnieuw verbindt met je behoeften en verlangens, helderheid creëert over je visie voor de nabije toekomst en het vertrouwen ervaart om die vanuit persoonlijk leiderschap stap voor stap te kunnen realiseren.

Doelgroep

Leiders van organisaties, leidinggevenden, facilitators en coaches

Facilitators

Dit programma wordt begeleid door John Schrederhof en Heidi Hessing.

Data

25 januari t/m 30 januari 2020 (reizen op 31 januari)

Locatie

Op ongeveer 1,5 uur rijden van Nairobi, midden tussen de koffieplantages zullen we verblijven in een Farmhouse uit de jaren 30, dat ons doet herinneren aan “Out of Africa”. Deze magische plek die zich in Thika bevindt, is exclusief voor ons beschikbaar gedurende de betreffende week.

Kosten

€ 2950 incl. verblijf, maaltijden, transfer van en naar het vliegveld (bij gezamenlijke vlucht) en 3,- donatie aan dream4kids. Excl. Btw, vliegticket, visum, reisverzekering & eventuele inentingen.

Voor meer informatie bel John op 0618966997 of Heidi op 0646169086

ROOTS

door | nov 3, 2019 | Geen categorie | 0 Reacties